Upravni odbor
VANDA KUČERA
Predsednica
Vice President, I&F McCann Grupa

Prvo radno mesto imala je na poziciji istraživača tržišta i strateškog planera u agenciji Borba, odnosno SM Delo. U periodu od 1990. do 1994. godine suvlasnik je agencije Direct Marketing. Media planiranjem i odnosima sa medijima bavila se u kompaniji Global, i kao direktor razvojnih projekata u nedeljniku Vreme od 1995. do 1997. godine. U sistem McCann Erickson Group-e Kučera je ušla 1997. godine kao direktor istraživanja i razvoja (McCann Beograd). Na poziciji direktora McCann Erickson Skoplje bila je dve godine, a New Business Director Mc Cann Erickson Srbija i Crna Gora bila je od 2001. do 2007. godine. Nakon tog perioda bila je zadužena za unapređenje poslovanja agencija – članica McCann sistema, a onda i za vođenje agencije MRM Worldwide. Od 2010. Kučera vodi korporativne poslove I&F McCann Grupa, a od aprila 2018. je na poziciji potpredsednika Grupacije.

MILICA STEFANOVIĆ
Potpredsednica
Category and Brand Communications Director Europe, The Coca-Cola Company

Na poziciji Category and Brand Communications Director Europe, The Coca-Cola Company. Prethodno iskustvo uključuje tri godine rada na poziciji PR manager gradonačelnika Beograda, Nenada Bogdanovića, na poslovima planiranja i vođenja javnih nastupa gradonačelnika i vođenja odnosa s medijima. Član je Društva Srbije za odnose s javnošću i European Association of Communication Directors. Diplomirala na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu.

АLEKSANDRA KOSANOVIĆ STRIŽAK
Direktor sektora marketinga i komunikacija, Erste Bank

Ostvareni je stručnjak za marketing sa velikim iskustvom u marketingu i advertajzingu posebno u industriji finansija, sa međunarodnim iskustvom na tržištima Srednje, Istočne Evrope i Kanade. Dobitnica je brojnih nagrada i potpredsednik Odbora za marketing i informisanje Udruženja banaka Srbije. Diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu i trenutno radi na doktorskoj disertaciji. Bivša je teniserka i majka dvoje dece.

MARIJA MATIĆ
Data&Communications Director, Direct Media

Skoro dvedeset godina radi u agenciji Direct Media. Zadužena je za Data, Research, Insight i Creative odeljenja u okviru Direct Media United Solutions sistema i bavi se razvojem novih usluga, istraživanjima, i naprednim alatima uključujući i mašinsko učenje (machine learning). Učesnica je brojnih regionalnih i svetskih panela i konferencija na temu marketinga i komunikacija. Predstavlja Direct Media-u u profesionalnim udruženjima i asocijacijama. Bila je članica radne grupe za izradu Kodeksa marketinških komunikacija. Diplomirala je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

MILICA POPOVIĆ
Menadžer za korporativne komunikacije, Delhaize Srbija

Poziciji Menadžera za korporativne komunikacije u Delez Srbiji, prethodili su poslovi iz oblasti odnosa s javnošću i korporativne društvene odgovornosti koje je Milica obavljala u kompaniji Delez Srbija od 2014godine. U najvećem maloprodajnom lancu u zemlji, radila je na strateškim projektima iz oblasti komunikacija, korporativnih poslova, održivog poslovanja i društvene odgovornosti. Pre maloprodaje, beleži i dve godine iskustva u modnoj i medijskoj industriji, gde je kao deo tima Wannabe magazina radila na  kreiranju marketing kampanja i organizaciji dogadjaja. Rođena u Beogradu, završila je Ekonomski fakulteta, Univerziteta u Beogradu gde je stekla obrazovanje Mastera iz oblasti marketinga.

NEBOJŠA BABIĆ
Managing Director, Orange Studio

Rođen je u Beogradu 1968. godine. Član je ULUPUDS-a, Ppof, SAM, Srpskog olimpijskog komiteta. Jedan je od vodećih fotografa, dobitnik velikog broja nagrada u zemlji i svetu. Njegove fotografije deo su stalne postavke Beogradskog muzeja primenjene umetnosti. Osnivač je kreativnog studija za primenjenu fotografiju, marketing i vizuelne komunikacije – Orange studio. Galeriju Ozone osnovao je 2004. godine kao multimedijalni projekat, prvi takve vrste u zemlji. Takođe, osnivač je i B-link festivala. Otac dve ćerke.

NEBOJŠA SAMARDŽIĆ
Advokat, kancelarija Živković & Samardžić

Nebojša se bavi advokaturom od 1987. godine, a od 1998. godine je menadžing (senior) partner u Živković Smardžić, jednoj od vodećih advokatskih kancelarija u Srbiji. Bavi se korporativnim pravom, zajedničkim ulaganjima, spajanjima i akvizicijama, imovinskim pravom, i savetovao je klijente na nekim od najvećih transakcija u oblasti tehnologije, medija i telekomunikacija u Srbiji. Autor je brojnih članaka iz oblasti medija i oglašavanja i predavač na stručnim seminarima iz oblasti PR-a, sa posebnim akcentom na kriznom PR-u. Bio je član Upravnog odbora Advokatske komore Beograda, delegat Advokatske komore Beograda u Skupštini Advokatske komore Srbije, a trenutno je zamenik predsednika Disciplinskog suda Advokatske komore Srbije.

SANDRA LAZAREVIĆ
Direktor sektora za PR i marketing komunikacije, Banca Intesa

Sandra Lazarević rukovodi radom Sektora za marketing i komunikacije, obezbeđujući podršku ostvarenju biznis ciljeva banke. Prethodno je u Banca Intesa sedam godina radila na poziciji šefa kabineta Izvršnog odbora, gde je učestvovala u strateškim inicijativama banke i koordinirala njenim aktivnostima sa ključnim stejkholderima, uključujući državna tela, tržišne regulatore, internacionalne finansijske institucije i diplomatska predstavništva. Pored toga, bila jezadužena za koordinaciju aktivnosti Banca Intesa sa ostalim bankama u okviru Divizije internacionalnih banaka članica koje posluju u sklopu Intesa Sanpaolo grupe, kao i za administriranje i upravljanje aktivnostima Srpsko-italijanskog poslovnog saveta, konstituisanog od strane Ministarstava ekonomije Republike Srbije i Republike Italije. Profesionalni razvoj je započela radom na marketinškim i PR aktivnostima u IT sektoru, nakon čega se bavila razvojem koncepta društvene odgovornosti u okviru Američke privredne komore, gde je sprovela niz uspešnih projekata u saradnji sa Američkom ambasadom u Beogradu sa ciljem edukacije poslovne zajednice. Bila je jedan je od osnivača Filantropskog foruma Srbije, član radne grupe za izradu Nacionalne strategije DOP-a i jedan od članova osnivača UN Globalni dogovor u Srbiji. Sandra je filolog sa MBA diplomom sa Univerziteta u Šefildu.

SANJA PEŠIĆ
CEO, Alma Quattro

Rođena 7. novembra 1970. godine u Beogradu. Ekonomista po obrazovanju. Karijeru u marketingu započela 1992. u agenciji Ogilvy & Mather. Sredinom devedesetih pridružuje se timu ljudi koji su započeli pionirski posao uspostavljanja mreže spoljnih oglasnih medija u Srbiji. Učestvuje u realizaciji projekta spoljnog oglašavanja i pre osnivanja kompanije Alma Quattro, sve do danas. Bila je na pozicijama direktora Air Media i Europlakata i CFO Alme Quattro. Danas je na poziciji Generalnog direktora Alma Quattro. Udata je i ima tri sina, Aleksu, Iliju i Vasilija.

SONJA JELUŠIĆ
Client Service Director, Media House

Studirala Filozofski fakultet, danas na poziciji Client Service Director-a u agenciji Media House. Poseduje značajno iskustvo u medijskom poslu, budući da je sarađivala sa velikim brojem klijenata iz različitih industrija koji posluju kako na domaćem, tako i globalnom tržištu. Čest učesnik panela na temu medijskog planiranja, odnosa klijent – medijska agencija i slično.

ŽARKO SAKAN
New Moment New Ideas Company

Od ranog detnjstva u advertising industriji. Nakon studija u Londonu i Rimu, započinje karijeru u kompaniji S Team Bates Saatchi & Saatchi Advertising Balkans, radeći u Sofiji, Ljubljani i Beogradu. Od 2003. godine radi u New Momentu, gotovo na svim pozicijama. Od 2010. godine vodi kompaniju New Moment Balkans koja posluje na 9 tržišta u regionu. Ambasador Golden Drum festivala za Srbiju. Učesnik brojnih stručnih skupova u Evropi i svetu. Nagrađivan na vodećim svetskim festivalima kreativnosti, između ostalih Cannes Titanium Lion (2013), Cannes Sliver and Bronze (2015), Epica Gold, Epica Silver, CEE Creative Agency of the year Golden Drum (2013), PR Agencija godine u Srbiji 2015, mnogobrojne nagrade na Moscow Festivalu, UEPS-u, Golden Drum-u.

Punopravni članovi

Alma Quattro
Banca Intesa
Barlan – Coca-Cola
Delhaize Srbija
Direct Media
Erste Bank
I&F McCann
Media House
New Moment New Ideas Company
Orange Studio
Sivo DOO
Živković Samardžić Law Office

Pridruženi članovi

Asocijacija medija
Asocijacija onlajn medija (AOM)
Local Press
Savet za štampu
Udruženje ekonomskih propagandista Srbije (UEPS)